Linkek

Férficsábítás egyik legjobb parfüme!

Bejegyzések

2010. október 16., szombat

Tesztoszteron szintről

A tesztoszteron hormon egy része a szervezetünkben teljesen természetes módon ösztradiollá (női nemi hormon) alakul át. Amennyiben ez az átalakulás túlzott mértékű a férfiban, akkor ez a háttere lehet a gynecomastia nevű elváltozásnak, mely a férfi mellének megnagyobbodása. (némely esetekben láthatunk ilyet a testépítőkön). Az ösztradiollá való átalakulás mértéke növekszik, a korunk előrehaladtával.
Zárásképpen megemlítenénk, hogy a túledzés a tesztoszteron-szintet a pincéig süllyeszti le.


Tesztoszteron-szint csökkentő tevékenységek:
• hormon tartalmú gyógyszerek, vagy készítmények alkalmazása
• magas dózisú melatonin-kiegészítők szedése
• progreszteron alkalmazása
• szintetikus nyugtatók szedése
• túledzés a sportokban
• rövid idejű, intenzív edzés növeli, de hosszú ideig tartó, kimerítő edzés csökkenti a tesztoszteron szintet
• transz-zsírsavak (keményített zsírok, a sültkrumpliban, chips-ekben, pékárukban, és a túlhevített olajokban)
• az inzulin szintet és a szabad tesztoszteron szintet is csökkenti az SHBG (egy fehérje, mely leköti a szabad hormonokat a vérben)
 • a Pygeum és a Saw Palmetto a prosztata-megnagyobbodás ellen hat ezért a Palmetto a tesztoszteron átalakulását csökkenti.
 • a fitoszterol a növényi olajokban, és egyes zöldségekben
 • a pygeum és a csalán-kivonat, fehér champignon gomba,
 • A daidzein-izoflavon a szójából, úgy tűnik, nem okoz változást a férfiakban, a nőkben csökkenti a tesztoszteron-szintézist
 • a zab-kivonat (a megfelelően előállított) csökkenti az SHBG szintet, és a lekötött tesztoszteron is felszabadulhat általa, de mindenféle zab nem segít, a zabpehely nem használ


Ezeket kerülni kell:
• a magas fehérjefogyasztás csökkenti az inzulin SHBG szintet, és növeli a tesztoszteron-szintet. Alkathoz való fehérje szükségletet ne hanyagoljuk el!
• a glutamin/glutaminsav növeli az LH és FSH hormonok szintjét
• lignán, fitoszterol polifenolok a szőlőmagból, a pycnogenol, és a chrysin (karotta-magból és propoliszból), a cink csökkenti a tesztoszteron ösztrogénné való alakulását
• a borsikafű (prekurzorokat tartalmaz a nemi és az androgén hormonokhoz)
• a szarvas-agancs növeli a plazma-tezstoszteron-szintet.
• a koreai-ginseng növeli az endogén tesztoszteron-termelődést
• a Tribulus Terrestris növeli a tesztoszteron-szintézist (LH hormonok által).
• egy tanulmány azt mutatta, hogy a bársonybab növelte a tesztoszteron-szintet
• a fokhagyma emeli a tesztoszteron-szintet (LH hormonok által)


Forrás: http://bodysport.hu/taplalekkiegeszites/legjobb-taplalek-kiegeszitok-szervezet-tesztoszteron-szint-szabalyozasahoz
Peak Performance – Mező Mónika
(Átalakítottam, úgy hogy a mellnövelésre legyen jó.)


A fegyverekkel való foglalatosság önmagában is növeli a férfiaknál a tesztoszteron-szintet és - mellesleg - az agresszivitásra való hajlamot.
nemi hormon az állatvilágban (is) az erőszakos magatartás kiváltója. A Die Welt című német lap szerint az amerikai kísérletben a résztvevők fele valódi, másik fele játékpisztolyt kapott, hogy szerelje szét, és rakja össze. A teszt előtt és után mindkét csoportnál megmérték a tesztoszteron-szintet, és az eredmény egyértelmű volt: akik a játékkal foglalkoztak, változatlan hormonkoncentrációval rendelkeztek, míg a másik csoportnál jelentősen nőtt a hormonszint.
A tesztoszteron a mellékvesékben termelődik. Hatására jön létre a nemi vágy, de fokozza az önbizalmat és a koncentrálóképességet, és az agressziót is. Kísérlet eredménye szerint amennyiben fegyverrel játszadozunk, tettre készebb lesz a „fegyverünk”… A tesztoszteron normál szint alá csökkenése izomgyengülést, erekciós problémát, csontsűrűség csökkenést, depressziót és fáradtságérzetet okoz, továbbá irritációt, koncentrációzavart és depressziós állapotot eredményezhet. Ha ez kezelés nélkül marad, az életszínvonal csökkenést és komoly egészségügyi problémákat okoz. Az átlagtól alacsonyabb tesztoszteron szint kedvezőtlen hatással van a párkapcsolatra, a szexuális és társasági életre, csökkenti az izomtömeget, ami gyenge izomzathoz vezet, növeli a mell méretét, csökkenti az arc és test szőrzetét, egyszóval a test nőiesedni kezd.


Összefoglalva, mellnövelést segíti, de nem kell károsan lecsökkenteni. Mindeni maga érzi, meddig jó neki.


Fegyveres példát azért másoltam be, mert arra gondoltam, hogy ha a férfiaknál a férfias tevékenységek növelik a tesztoszteron szintet. Akkor a nőknél a nőies tevékenységek növelik az ösztrogén szintet. Ez is az agykontroll egy fajtája.....
Ezért is fontos, hogy érezzük magunkat nőiesnek, és szeressük magunkat.

Érdekesség még, hogy ha egy nő szerelmes lesz akkor állítólag megnől a tesztoszteron szintje, a férfiaknak meg az ösztrogén szintjük nő meg. Mintha a természet ellenünk dolgozna... vagyis a mellnövelés ellen. :˛/


Teljes szöveg: http://gasztronauta.blogter.hu/46265/fegyverbe_magyar




Gondoltam ha vannak fitoösztrogének, akkor lennie kell fitotesztoszteronnak is. Jól gondoltam.


A kínai angyalgyökér-ginzeng
A kínai angyalgyökér helyreállítja a hormonális egyensúlyt, és serkenti a hajnövekedést, a kínai gyógyászatban hajhullás ellen alkalmazzák. A gyógynövény aktív hatóanyaga a fito-tesztoszteron, ami egy tesztoszteronserkentő szer.


Palástfű




Hormonokat befolyásoló gyógynövényeink


    * A brokkoli és a karfiol olyan természetes összetevőket tartalmaz, melyek elősegítik a szervezetben felgyülemlett felesleges ösztrogén hormon kiürülését.


    * A népi gyógyászatban a Sarsaparilla (Smilax pseudosyphilitica) gyökér főzete, mint a túlzott férfiasság megakadályozásáért felelős növény ismert. Ezt a növényt nem igazán tanulmányozták, de ettől függetlenül generációk óta használják. Egy másik növény, mely kiváló tesztoszteronszint növelő, Indiában és Kelet-Európa egyes területein honos.


    * A Tribulus terrestris 50%-al növelte meg a csimpánzok tesztoszteron számát. Közismert neve a királydinnye.


    * A Maca gyökeret italként használják Dél-Amerikában, a férfiasság növelésére alkalmazzák. Ez a növény a retkek családjába tartozik, a magas Andok hegyvidékein honos. Egy kutatás eredményei azt mutatják, hogy a prosztatarákban szenvedő férfiaknál ugyan megnövelte a libidót, de nem növelte jelentősen a tesztoszteronszintet a vérben.
Teljes szöveg




Borsmenta


A borsmenta kedvező hatású az emésztésre, sok emésztést segítő készítmény tartalmazza, de tudnunk kell, hogy nagy mennyiségben kedvezőtlen hatásokat fejt ki a férfiak hormonszintjére. Az FSH és LH szint emelkedése a herében kifejtett hatásra utal mindkét növény esetében, tehát a tesztoszteron termelés károsodására, amit a spermiumképzés zavarai is kísérnek, elsősorban a Mentha spicata labiatae növénynél. Nem ismert a pontos hatásmechanizmus, nem tudjuk, hogy rágók, gyógyszerek, gyógyteák ízét és kedvező hatását adó borsmenta mely hatóanyaga károsítja a tesztoszteron képzést és spermiumtermelést, de annyi bizonyos, hogy nagy dózisait - különösen a teaként - férfiaknak érdemes elkerülni.
Nekünk viszont pont erre van szükségünk. :)
Teljes szöveg

Nincsenek megjegyzések: